Mediacollega Amsterdam

Is, zoals de naam al aangeeft, een vakschool voor de media. Binnen het Mediacollege Amsterdam zijn er 14 praktijkgerichte opleidingen. Hiermee kunnen de studenten aan de slag bij onder andere een reclamebureau, ontwerpbureau, de entertainmentwereld of de game-industrie. Ze worden opgeleid tot professionals. Tijdens de hands-on opleiding werken de studenten van verschillende media-opleidingen met elkaar samen aan projecten. Want naast dat je goed bent in je eigen vakgebied is het binnen de media ook nodig om met andere specialisten te kunnen samenwerken. 

Bekijk op ma-web.nl

Practoraat Het Nieuwe Kijken

Aan het Mediacollege Amsterdam is het Practoraat Het Nieuwe Kijken verbonden. Zij richten zich op innovatie in de media-industrie en in het bijzonder op de ontwikkelingen rondom immersive media. Practoraat het Nieuwe Kijken verbindt onderwijs, onderzoek en praktijk waardoor ze sneller innoveren en studenten beter voorbereiden op de arbeidsmarkt. In die hoedanigheid zijn ze aangesloten bij Take-X.De opleidingen waar Practoraat Het Nieuwe Kijken mee samenwerkt zijn:

Audio visueel

Studenten worden hier opgeleid tot audiovisueel professional. Audio Visueel een brede opleiding binnen het Mediacollege Amsterdam waarbij ze te maken krijgen met alle facetten van een AV-productie. Van filmen, monteren en animeren tot het uitwerken van een idee tot een goed Audiovisueel product. Ze leren hoe je een scenario schrijft maar ook hoe de techniek achter de camera werkt. Ze krijgen in een inkijkje in de vele mogelijkheden in het nabewerken van bewegend beeld en geluid. Kortom een mooie mix van creativiteit en techniek waaruit professionals komen die we niet meer kunnen missen. Bewegend beeld is tenslotte overal en het wordt op vele vlakken ingezet.

Software developer

Bij de opleiding Software developer leren de studenten het programmeren en onderhouden van websites, games, apps web- en software-applicaties. Daarnaast moeten ze nadenken over oplossingen voor technische uitdagingen en die zijn er legio. Naast alle techniek is het ook belangrijk dat het eindproduct er perfect uit ziet. Daarom wordt er ook een basis gelegd voor digitale vormgeving en conceptontwikkeling. Ook kunnen studenten binnen deze opleiding kiezen voor de specialisatie gamedevelopment.

Game artist 

Games en Game-onderdelen worden steeds vaker gebruikt en niet alleen in spelletjes. Je ziet ze bijvoorbeeld bij simulaties en Virtual Reality voor de medische wereld. Hiervoor zijn (geanimeerde) 2D- en 3D art assets nodig. De studenten aan de opleiding Game artist leren die digitale art te maken. Dat doen ze op verschillende gebieden: 2D, 3D, Play & Innovate en Animate. De studenten leren dit toe te passen binnen maar ook zeker buiten de bestaande kaders. En dat laatste is geen overbodige luxe aangezien de technologische ontwikkelingen zo snel gaan. 

Podium- en evenemententechnicus Licht en Geluid

Wil je als bedrijf een evenement, theater of festivalproductie opzetten dan kun je niet zonder een professionele Podium- en evenemententechnicus Licht en Geluid. De studenten die deze opleiding volgen leren hier hoe de techniek achter het licht, geluid, beeld, podium en rigging werkt. Ze zorgen ervoor dat alles technisch werkt en veilig opgebouwd is. Maar leren ook hoe je een idee concreet uitvoert en daar je creativiteit in kwijt kunt. 

Ruimtelijke vormgever

Bij de opleiding Ruimtelijke vormgever leren de studenten een unieke ruimtelijke beleving te ontwerpen en deze te presenteren aan bedrijven. Zo maak je van een museumbezoek, een festival of zelfs een winkelbezoek een totaalbeleving. Dat is waar de consument tegenwoordig naar op zoek is. De studenten worden uitgerust met kennis van de basismaterialen maar leren ook hoe belangrijk Virtual Reality, beeld/projectie, licht en geluid is bij de sfeer van een ruimte of de presentatie van een product.