Stagebedrijf worden

Ben je enthousiast en wil je een stagebedrijf worden om op deze manier studenten te begeleiden naar de vakmensen die jij nodig hebt? Dan is het noodzakelijk dat je een erkend leerbedrijf wordt. Hiervoor kun je je aanmelden bij S-BB, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.  

Een erkend leerbedrijf moet aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen. Het zorgen voor een veilige werkplek is daar bijvoorbeeld één van. Maar ook dat de werkzaamheden die de student doet aansluit bij het beroep. En er moet altijd een praktijkopleider zijn die de student begeleid. 

S-BB is er uiteraard niet alleen voor de opleidingen en zijn studenten. Ze is er ook voor jou. Je hebt een eigen aanspreekpunt met wie je kan overleggen. S-BB kan je helpen met het begeleiden van studenten en geven je terdege handvatten. Niet alleen door persoonlijk contact maar ook met leaflets, flyers en tipkaarten die je een eind op weg kunnen helpen. Nieuwsgierig hoe dat eruit ziet dan kun je de belangrijkste documenten hier alvast downloaden:

Projecten

Ontsnappen uit een gebouw in Virtual Reality

De studenten en seniors van XR lab hebben zes weken geëxperimenteerd met Virtual Reality (VR) voor…

Lees meer

Ontdek Fonies een AR beleving voor kids

Ook in 2020 was er een samenwerking tussen XR lab en het Cinekid Festival. Voor deze editie maakten de stagiairs…

Lees meer

5-wekelijkse terugkerende online talkshow: MBO-Talks

Door de coronapandemie zijn we veel meer digitaal gaan doen. Waar we voorheen met grote groepen bij elkaar konden komen,…

Lees meer